A MetLife-é lett az egyik AIG-leány

Az AIG amerikai biztosítóóriás hétfőn bejelentette, hogy Alico egységét a MetLife-nak adta le 15,5 milliárd dollárért. A MetLife 6,8 milliárd dollárt készpénzben, 8,7 milliárdot pedig részvényekben fizet az Alicoért.
NAPI, 2010. március 8. hétfő, 14:48
Fotó:

Az American International Group (AIG) bejelentette, hogy eladja az American Life Insurance divízióját a MetLife-nak nagyjából 15,5 milliárd dollárért - adta hírül a MarketWatch. Az ügylet célja, hogy a vállalat visszafizesse a korábban állami támogatásként kapott dollármilliárdokat.

Az AIG közölte, hogy 6,8 milliárd dollárt készpénzben kap és mintegy 8,7 milliárd dollárt részvények formájában fizet ki a MetLife, amely nagyjából 20 millió ügyfelet szolgál ki világszerte.

Az ügylet bejelentesére pontosan egy héttel azután került sor, hogy az AIG megegyezett az AIA ázsiai egységének eladásáról a brit Prudential biztosítóval, amelyért 35,5 milliárd dollárt kap az amerikai biztosítóóriás.

Harvey Golub, az AIG elnöke közölte, hogy az eladásokból összesen 31,6 milliárd dollár készpénzhez jutnak, amelyből a részükre juttatott kormányzati támogatást fogják visszafizetni és 19,2 milliárd dollárnyi részvényhez, amelyet később értékesíteni fognak.

A MetLife a vétellel a legnagyobb életbiztosító lett az Egyesült Államokban és Mexikóban.

HOZZÁSZÓLÁSOK