A moszkvai éttermek negyede bezár

Az év végére tönkre megy és bezár az orosz főváros éttermeinek legalább a negyede.
Napi.hu, 2015. február 17. kedd, 13:56
Fotó: Napi.hu

A moszkvai éttermek mintegy 8 százaléka zárt be december óta, de a csődbe mentek aránya már a jövő hónapban elérheti a 30 százalékot - nyilatkozta az Izvesztyija című lapnak Igor Buharov, az orosz étterem- és szállodatulajdonosok szövetségének elnöke.

Ez az arány óriási számú csődöt jelent, mivel tavaly ősszel még mintegy 11 ezer vendéglátóhely működött a fővárosban. Független szakértők megerősítették a The Moscow Timesnak, hogy reálisan számolni kell minden negyedik étterem bezárásával.

Az elemzők szerint több oka is van a jelenségnek. Az oroszok a gazdasági helyzet romlásával takarékosabbak lettek, a nyugati élelmiszerek behozatalának tilalma rontotta az éttermek kínálatát. A rubel árfolyamának zuhanása drasztikusan megemelte az éttermek ingatlanbérletét, amit általában kemény valutához kötöttek, és (az embargóval párosulva) megdrágította az import, sőt a hazai élelmiszerek használatát is. Ártott az üzletnek a belvárosi parkolók fizetőssé tétele és a dohányzási tilalom bevezetése is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tomi31, 2015.02.17 14:29

@jedddike: .néhány csehó bezárása semmi 10 millió orosz jövőjével kapcsolatban ...


****************************************************************************

Es mi a helyzet t0bb millio urkannal?? nem szabhatsz szet egy orszagot erovel.. de ezzel a mondatoddal legalizaltad Trianont is.. ez ahogy velekedsz azt erositi meg, hogy Trianon helyes dontes volt, a tobb millio kisebbsegi miatt akik akkor az orszagban eltek.. es tovabb megyek meg lehetne apritani, mert van par100ezer meg aki ott el, es joguk lenne sajat foldhoz nem?? te egy eszetlen barom vagy.. meg Putyinnal is hulyebb..

10 millio orosz tegye amit a izraeli elnok mondott.. az europai zsidoknak.. terjenek haza az anyaorszagba.. ez a megoldas ott is, oroszok tehat oroszorszagba.. es nem oroszorszagot novelni .. aki orosznak erzi magat, sot orosz is, a terjen haza.. ha nem akar Ukrajnaban elni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jedddike, 2015.02.17 14:12

..néhány csehó bezárása semmi 10 millió orosz jövőjével kapcsolatban ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html