A Nokia újra belevágna a mobilüzletbe

Újra lesz valami köze a mobiltelefonokhoz a Nokiának - mondta el a cég vezérigazgatója a német Manager Magazinnak.
portfolio.hu, 2015. június 19. péntek, 10:03
Fotó: Admiral Markets

A világ egykor legnagyobb mobilgyártója, a Nokia két évvel azután, hogy eladta a mobilgyártó részlegét a Microsoftnak, újra belevágna a mobilüzletbe. A társaság vezérigazgatója, Rajeev Suri a német Manager Magazinnak elmondta, most ismét régi szövetségesével, a Microsofttal lépne partnerségre és a dizájnt tervezné meg a mobiltelefonoknak.

A Microsoft mobiltelefonokat gyárt. Mi alkotnánk meg a dizájnt és a márkanevet is elérhetővé tennénk licenszen keresztül - mondta a vezető.

A Nokia mobilgyártó részlegének eladásáról 2013 nyarán állapodott meg Nokia és a Microsoft, miután a Nokia nem tudta tartani a lépést az innovatív versenytársakkal, például az Apple-lel. Az értékesítés 2014-ben zárult le, ezt követően a Nokia kezében a hálózati eszközök gyártása és a térkép-üzletág maradt. A Nokia egy felvásárlással is megtámogatja hálózati üzletágát, áprilisban bejelentette, hogy 15,6 milliárd euróért megveszi az Alcatel-Lucentet. A navigációs üzletágat, a HERE-t pedig értékesítené.

Most sok elemző arra számít, hogy a Microsoft le fogja írni azt a 7,2 milliárd dollárt, amit a mobilgyártásért fizetett. Az üzletág veszteségesen működik és mindössze 3 százalékos részesedést sikerült elérnie mostanáig az okostelefonok piacán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.19 18:54

..idióta lappok ..,bezárták eszetergomot ,pedig 400-500 eurós bérekért gyárthatták volna a telefonokat ...,hülye rénszarvas-hús zabálók ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html