A nyugdíjasokon múlhat az áruházlánc sorsa

A Sainsbury család tegnap éjjel kiadott közleménye szerint amennyiben a katari felvásárlók nem tudnak megegyezni a vállalat nyugdíjalapjának kezelőivel, elveti a 10,6 milliárd fontos ajánlatot.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 15:36
Fotó:

A Delta Two 10,6 milliárd fontos, a J Sainsburyre vonatkozó felvásárlási ajánlatának útjában már csak az áruházlánc nyugdíjalapjának kezelői állnak - a katari befektetőknek velük kell megállapodniuk az alap sorsát illetően.

A Sainsbury család nyilatkozata alapján a felvásárlási ajánlat megakadályozása érdekében - amennyiben nem születik megállapodás a kérdésben - minden részvényest mozgósítani fog, és bár a családnak önmagában nincs megfelelő mennyiségű részvény a kezében, hogy egymaga meggátolja az ügyletet, politikai kampányukkal mind a jelenlegi vezetőséget, mind a felvásárlási ajánlatot tevő katariakat is kényelmetlen helyzetbe hozhatják.

A befektetési alap vezetője és a nyugdíjalap-kezelők képviselője kedden ülnek asztalhoz. A hírek szerint a nyugdíjalap kevesli a Delta Two által kínált 1 milliárd fontot, és inkább egy 1,75 milliárd fontos ajánlatot látna szívesen.

HOZZÁSZÓLÁSOK