A paksi szerződést követeli az Együtt-PM

Az Együtt-PM a paksi erőműblokkok építésével kapcsolatos magyar-orosz megállapodás haladéktalan nyilvánosságra hozatalát követeli, a pártszövetség szerint ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök az aláírással átlépte a törvényesség határát.
MTI, 2014. január 14. kedd, 16:35
Fotó: Napi.hu

Jávor Benedek független országgyűlési képviselő a pártszövetség álláspontját ismertető közleményében azt írta: a magyar jogszabályok, az érvényben lévő országgyűlési határozatok és ombudsmani állásfoglalás alapján Orbán Viktornak nem volt joga megállapodást kötni a bővítés legfontosabb paramétereiről.

A parlamenti felhatalmazás nélkül, titokban és ismeretlen feltételekkel kötött egyezség szerinte érvénytelen; azt a következő kormánynak fel kell mondania, és az eddig elmaradt vizsgálatok eredményének ismeretében, szakmai, társadalmi és politikai vitát követően újra vissza kell térni az erőmű bővítésének kérdésére.

Hozzátette: a hatásvizsgálat, nemzetközi tender és az ajánlatok megversenyeztetése nélkül megszületett egyezség nem a magyar társadalom, hanem "a kapuzárási pánikban lévő Orbán-kormány és a fideszes gazdasági holdudvar érdekeit szolgálja".

Hozzátette: az Együtt-PM a rendelkezésére álló összes parlamenti és jogi eszközt igénybe veszi a megállapodás teljes tartalmának megismerése és a törvénytelen kontraktus meghiúsítása érdekében. "Orbán Viktor kabinetjét pedig felszólítjuk, hogy a választásokig hátralévő időben tartózkodjanak az állami vagyon felélését és a jövő elherdálását célzó, az ország eladósítását szolgáló további felelőtlen lépésektől" - fogalmazott.

Kedden Moszkvában Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke egyezményt írt alá a magyar miniszterelnök, valamint Vlagyimir Puszin orosz államfő jelenlétében arról, hogy az orosz Roszatom két új erőműblokkot épít Pakson.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

htszht, 2014.01.14 17:33

Itt az a kérdés: miért kellett 20 évet várni a szerződésre?...ja addig is tudtak billiárdokat lopni a liberálisok, álzöldek az energiaszektor rabló privatizációjával és a külföldi energetikai cégek jóvoltából.
Ma ingyen áram lenne, ha nem lettek volna.
Szó szerint ingyen áram.
...és még van arcuk a rezsicsökkentés ellen kampányolni.
Nem semmi milyen butákra akarnak hatni.
Itt elég körbenézni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

htszht, 2014.01.14 17:24

Hát persze!!!
Minden állam nyilvánosságra hozza az atomerőmű építéseit nem is államtitkok.

Ki az a PM?...öt szavazó?...

Attól még lehetne jó kezdeményezése...hozzák nyilvánosságra a tervezett paksi bővítés mennyire függetleníti hazánkat energetikai szempontból.
Ők akik mindent megfúrtak, mert méregzöldek...semmi hozzáértés csak rombolás politikai érdekből.

Már születésüknél megbuktak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bissone, 2014.01.14 17:07

Jószándéka jeléül az Együtt bemutatja a Hajdú-Bét szerződéseket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html