A FAP október végén jelentette be hivatalosan a Panda Classic modell gyártásának befejezését 2012 végén. A modellt kilenc éven keresztül gyártotta a dél-lengyelországi Tychy üzem. A vállalati szakszervezet elbocsátásoktól tart, mivel a Panda modell az üzem termelésének egyharmadát adta.

"Az üzem vezetősége vizsgálja a Panda Classic gyártásának év végi leállítása és a termékeink 98 százalékát felvevő európai piacon tapasztalt forgalomcsökkenés nyomán kialakult helyzetet" - tájékoztatta a FAP szóvivője, Boguslaw Cieslar a lengyel PAP hírügynökséget szerdán, hozzátéve, hogy a vezetőség feltételezése szerint az üzemben gyártott modellek a továbbiakban a Fiat 500, a Lancia Ypsilon és a Ford Ka közös platformjára korlátozódnak majd.

A FAP közel ötezer embert foglalkozat, ebből több mint négy és fél ezret a Tychy üzemben. A vállalat 2009-ben, a németországi autócsere-ösztönző program idején rekord mennyiségű, 605,8 ezer autót gyártott. Egy évvel később a gyártott mennyiség 533,4 ezerre, 2011-ben pedig 467,7 ezerre csökkent. Az idén az üzem 350 ezer autó gyártására számít.