A Parmalat nem fürdeti tejben-vajban a részvényeseit

A társaság profitcsökkenésére a tőzsdék a papír árfolyamának lenyomásával választoltak.
NAPI Online, 2008. május 15. csütörtök, 13:55
Fotó:

A legnagyobb olasz tejipari társaság, a Parmalat két éve nem élt meg olyan rossz napot a milánói tőzsdén, mint csütörtökön azt követően, hogy közölte: profitja 18 százalékkal csökkent az első negyedév során a nyersanyagárak emelkedése következtében.

A Parmalat jegyzése 15 százalékkal visszaesett, ezzel 2005 októbere óta nem látott mértékben zuhant az árfolyam. A 2003-ban becsődölt társaság - melynek vezetői kitartanak állításuk mellett, miszerint a velük kapcsolatban álló pénzintézetek vezetői is okolhatók a Parmalat összeomlásáért - az idei év első negyedévében harmadannyi bevételt tudott csak elérni a jogi megállapodásokból, mint a korábbi esztendő azonos időszakában. Egyúttal a cég vezetői nem voltak kellőképp felkészülve a nyers tej folyamatos drágulásra, és csak késve tudták saját áraikat megfelelő mértékben emelni.

A Parmalat nettó eredménye 90,2 millió euróra esett vissza az egy évvel korában elért 110,3 millió euróról - tájékoztatott a társaság amely ezzel elmaradt az elemzői becslésektől is.

HOZZÁSZÓLÁSOK