Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy francia kormány küldöttség tájékoztatta a Nissan vezetését arról, hogy a cég a Renault-val való integrációját kívánják elérni, amely valószínűleg egyetlen holdingtársaság alá tartozna - jelentette be a Nikkeire hivatkozva a Reuters vasárnap.

A delegáció, amely magában foglalja a francia kormány által kinevezet Martin Vial megbízott Renault-igazgatót is, azt mondta, hogy a Nissan következő elnökét is kiválasztanák a franciák.

Carlos Ghosn, a Nissan Motor Co., a Renault SA és a Mitsubishi Motors Corp. részvételével létrehozott autóipari szövetség első embere november 19-én érkezett magánrepülőgépével Tokióba, ahol azonnal őrizetbe is vették és előzetes letartóztatásba helyezték jövedelmének eltitkolása miatt Greg Kelly megbízott igazgatóval együtt. A vád ellene az, hogy a 2015-től 2018-ig terjedő időszakban 2,9 milliárd jen jövedelem szerepelt az értékpapír-felügyeletnek benyújtott beszámolókban a tényleges 7,2 milliárd jen helyett.

A francia kormány felkérte a Renault-t, hogy a következő napokban igazgatósági ülést tartson Ghosn helyett. Bruno Le Maire pénzügyminiszter egy vasárnapi interjúban azt mondta, hogy a Michelin vezérigazgatója, Jean-Dominique Senard jó választás lehet a Renault vezetésére.

"A francia állam, mint részvényes, beleszól a döntésbe. Azt mondhatom, hogy Jean-Dominique Senard híres autóipari szakértelméről" - mondta Le Maire a francia Journal du Dimanche újságban.