A szexen a válság idején sem spórolunk

Miközben a befektetők többsége fejvesztve menekül, a brit óvszergyártó épp azt fontolgatja, látványosan növeli jelenlétét a régióban.
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 12:16
Fotó:

Válság ide vagy oda, szeretkezni mindig fognak az emberek - ez lehet az alapvetése annak a megfontolásnak, amely arra késztette az SSL International vezérét, hogy a kelet-közép-európai terjeszkedés mellett döntsön épp az idén. A Kraft, az Alcoa, a Volkswagen és számos más nemzetközi cég határozatlan időre lefújta ugyan a kelet-európai expanziót és visszafogta a termelést a térségben, ám a Durex és Contex kondomokat is gyártó SSL a legjobbkor érkezik Oroszországba, hiszen a régió új HÍV-fertőzéseinek 90 százalékát onnan, illetve Ukrajnából jelentették az elmúlt években. A vírus terjedésének sebessége nyolcszorosa az Egyesült Királyságban, Németországban illetve a Franciaországban mértnek.

Az SSL nem ismeretlen a kelet-európai piacon, a cég még 2001-ben vásárolt be 15,5 százalékos részesedést a Beleggingsmaatschappij Lemore-ban 24,6 milliárd fortért. A vezérigazgató a Bloombergnek arról számolt be, a társaság idén áprilisig 50 százalékosra növelné a tulajdonrészét a cégben, amely Oroszország mellett kilenc más térségbeli országban terjeszti születésszabályozó termékeit. Az SSL 2010-re teljes tulajdonátvételt tervez, a teljes beruházás értékét 200 millió fontra becsülik és évi 100 millió fontos forgalomnövekedést várnak tőle.

HOZZÁSZÓLÁSOK