A szórakoztatás már nem hoz elég pénzt

A Time Warner jelentős profitcsökkenésről számolt be a második negyedévre vonatkozóan, ám továbbra is tartja magát éves eredmény-előrejelzéséhez.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 12:33
Fotó:

A Time Warner második negyedéves eredménye 519 millió dollár, azaz részvényenként 43 cent lett szemben a tavalyi év bázisidőszakában elért 792 millió dolláros, azaz részvényenkénti 66 centes profittal. A társaság bevételei is csökkentek az egy évvel korábbi 7,5 milliárdról 6,8 milliárd dollárra.

Egyszeri tételek nélkül a TW részvényenként 45 centes eredményt ért volna el, miközben az elemzők 37 centes profitot vártak a társaságtól.

A profitcsökkenést a kiadói illetve a filmes tevékenységből, valamint az AOL üzemeltetéséből származó alacsonyabb bevételekkel magyarázták a Time Warnernél, hozzátéve, hogy az e szegmensekben mutatkozó visszaesés felemésztette a hálózati üzletág növekvő bevételeit.

A TW managementje megjegyezte: továbbra is reálisnak tartják az AOL év végére tervezett leválasztását, valamint ragaszkodik a korábban közzétett, a tavalyival megegyező részvényenkénti 1,98 dolláros profittervéhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK