A U.K. Telegraph értesülése szerint a Deutsche Telekom a Deutsche Bank segítségét kérte ajánlata megtételére.

A Deutsche Telekom (DT) leányvállalata, a T-Mobile U.K. a héten jutott egyezségre a France Telekom tulajdonában lévő Orange mobilszolgáltatóval egy vegyesvállalat létrehozásában. Bár a T-Mobile korábban fontolgatta, hogy a számára tarthatatlan árverseny miatt kivonul a brit piacról, ám a franciákkal kötött szövetsége révén hirtelen a brit mobilpiac első számú szereplőjévé lépett elő.

A sikerszéria folytatása lehet, ha a Deutsche Telekom vezérének, Rene Obermannak legújabb terve valóra válik - az Egyesült Államokban a DT olyan szereplőkkel versenyez a mobilpiacon, mint az iPhone-ok kizárólagos forgalmazását is megszerző piacvezető AT&T, vagy a Verizon Comminications és a brit Vodafone szövetségéből létrejött Verizon Wireless. A Telegraph szerint utóbbinak jelentős az előnye a T-Mobile-lal szemben a harmadik generációs készülékek piacán.

A Telegraph szerint a Sprint felvásárlására vonatkozó ajánlatról már heteken belül hallhatunk. A társaság piaci értéke a cég részvényeinek pénteki záróára alapján 10,84 milliárd dollár.