Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Toyota hagyományos fő riválisával, a General Motors-szal, valamint a harmadik helyezett Volkswagennel szemben őrizte meg vezető helyét 2010-ben, és szakértői vélekedés szerint az idén is vezeti majd a világ autógyártóinak sorát.

Ferdinand Dudenhöffer német ágazati elemző - aki a detroiti autószalon alkalmából vizsgálta a globális autópiac főbb szereplőinek teljesítményét - a Toyota tavalyi értékesítését 8,4 millióra becsülte, a 2009-es 7,8 millió után.

A GM Dudenhoffer szerint 8,2 millió járművet értékesített tavaly, 2009-ben 7,5 milliót. Ugyanakkor a GM 2010-ben alaposan előretört Kínában.
A VW tavaly 7,1 milliós értékesítéssel szorult a globális lista harmadik helyére, 2009-ben 6,3 millió járművet adott el.A negyedik helyen tavaly a Renault-Nissan csoport állt, 6,7 milliós eladással. 2009-ben 6,1 milliót értékesítettek.

Az ötödik Hyundai-Kia 2010-ben 5,7 milliós értékesítést tudhatott magáénak, a megelőző évi 4,6 milliót követően. Bár a Toyota változatlanul a legnagyobb autógyártó a világon, de több jelentős piacon visszaszorulóban van; a milliós visszahívások miatt az Egyesült Államokban hónapok óta gyengén megy az értékesítés, Európában pedig a Hyundai, a társasághoz tartozó Kia márkával együtt erősen veszélyezteti a Toyota pozícióit.