A vártnál jobb negyedévet zárt a ThyssenKrupp

Ismét jó negyedévet zárt a ThyssenKrupp német ipari konszern annak ellenére, hogy a világpiacon nyomott egyik fő termékének, az acélnak az ára.
MTI-Eco, 2015. augusztus 13. csütörtök, 12:04
Fotó: Reuters

A vállalat csütörtökön közölte: az üzemi eredmény (tiszta EBIT) 539 millió euróra nőtt, ez 37 százalékos növekmény éves összevetésben.

A forgalom - többek között a gyenge euróárfolyam miatt - 4 százalékkal, 11,2 milliárd euróra nőtt. A nettó profit 199 millió euró lett a tavaly ilyenkori 39 millió euró után.

A cégvezetés megerősítette a szeptember végén záruló üzleti évre szóló prognózist. E szerint az üzemi eredmény 1,6-1,7 milliárd euró lehet az előző évi 1,3 milliárd euró után. A folyó üzleti év első kilenc hónapjában eddig 1,26 milliárd euró a tiszta EBIT.

A ThyssenKrupp jó eredménye azért is figyelemreméltó, mert az európai nehézipar évek óta komoly gondokkal küzd: a nyomott nyersanyagárak miatt alacsony az ágazat által előállított termékek ára, kapacitásfelesleg van, ráadásul egyre komolyabb konkurenciát jelentenek a kínai cégek. A német konszern, több válságév után, a 2013-14-es üzleti évben volt először nyereséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK