A világ szeme ismét Amerikán lesz pénteken

A KSH a külkereskedelmi termékforgalom január-április részletes adatait teszi közzé. A nap híre minden bizonnyal az amerikai munkaügyi minisztérium közlése lesz a nem mezőgazdasági álláshelyek számának júniusi változásáról. Emellett még az Eurostattól várható az uniós - illetve az eurózónabeli - munkanélküliség, valamint a termelői árak májusi alakulásáról szóló gyorsjelentés is.
NAPI, 2010. július 1. csütörtök, 16:20
Fotó:

A KSH a külkereskedelmi termékforgalom részletes áprilisi (illetve január-áprilisi) adatait közli reggel 9-kor. A június 8-án közzétett első becslés szerint a mérleg áprilisban 526 millió eurós aktívumot mutatott.

Az Eurostat két májusi makroadatot tesz közzé a munkanélküliség, illetve a termelői árak alakulásáról. Az eurózónában májusi munkanélküliségre elemzők az áprilisival megegyező, 10,1 százalékos szintet várnak.

Az eurózóna-beli termelői árak áprilisban átlagosan 0,9 százalékkal haladták meg az előző havi szintet, májusban a hó/hó növekedés üteme a piac szerint 0,3 százalékra lassult.

Az amerikai munkaügyi minisztérium magyar idő szerint kora délután közli a piaci szereplők által is nagyon várt havi munkaerőpiaci adatot, amelyből kiderül, hogy  hogyan változott a munkahelyek száma júniusban nem mezőgazdasági szektorokban. A májusi 431 ezres plusz után júniusra elemzők 125 ezres mínusz várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK