Adócsalással vádolják a világ legjobb focistáját

Cristiano Ronaldó azt nyilatkozta, nem aggódik, nincs takargatnivalója, miután spanyol ügyészség jelezte, hogy pert indítanak ellene, amiért 2011-ben illetve 2014-ben összesen 14,7 millió euró adót nem fizetett be - számolt be a 444.hu a BBC híre alapján.
Domokos László, 2017. június 13. kedd, 18:26
Fotó: Reuters

A vád szerint a portugál focista (vagy pénzügyi tanácsadói) valami trükkös üzleti konstrukción keresztül próbálták kikerülni a reklámbevételeinek adóvonzatait.

Decemberben kiszivárgott dokumentumok alapján már egyszer körbejárta a sajtót, hogy Ronaldo (a képen jobbra) offshore-számlákat használva próbálta elkerülni egyes adóterhek befizetését.

Ronaldo a legjobban fizetett sportoló a világon, csak tavaly 93 millió eurót keresett a fizetésén, a bónuszokon és a különböző jogdíjakon keresztül. Spanyolországban él 2009 óta, akkor szerződött a Real Madridhoz - írta a portál.

Nagy riválisát, a barcelonai Lionel Messit (a képen balra) májusban 21 hónap börtönre és 2 millió eurós kártérítésre fizetésére kötelezte a bíróság. Mivel az argentin labdarúgó nem büntetett előéletű és két évnél rövidebb börtönbüntetést kapott, automatikusan felfüggesztették büntetését.

HOZZÁSZÓLÁSOK