Adóelkerüléssel vádolják az IBM-et

Japán hatóságok szerint az IBM ottani leányvállalata kibújt adófizetési kötelezettsége alól. Az informatikai óriáscég cáfol.
NAPI, 2010. március 18. csütörtök, 12:45
Fotó:

Az IBM Japan cáfolja, hogy elkerülte volna az adófizetést, miután egy helyi lap nyilvánosságra hozta, hogy a hatóságok vizsgálják, valóban elmaradt-e több mint 4,4 milliárdos bevétel bevallása - adta hírül az AFP hírügynökség.

Lapinformáció szerint a cég holdingtársaságát felszólíthatják, hogy fizessen vissza több mint 30 ezer milliárd jen értékű adót. A tokiói adózási hivatal szerint ugyanis a csoport vesztesége az IBM Japan részvényeivel való manipulatív bennfentes kereskedelem révén keletkezett annak érdekében, hogy elkerüljék az adófizetést.

Az IBM Japan nem kommentálta a lapinformációkat, de közleményben tudatta: a cég kifizette az összes adót a japán törvényeknek megfelelően, és a tranzakciókat is az ottani jogszabályok alapján végezték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szub.jektiv, 2010.03.18 13:54

Ha én nem fizetem be a jövedelemadót akkor elkerülök vagy csalok?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html