Sípályák zárva tartására kínál új szemléletű, teljesen digitális, blockchain alapú biztosítási megoldást az Aegon Magyarország Zrt. - adta hírül a biztosító. A biztosítás nem baleset esetén fizet, hanem minden olyan esetben, amikor a síliftek nem működnek egy sírégióban és az emberek nem- vagy csak korlátozottan tudnak síelni.

Az öt legnépszerűbb "sí célországban" (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Franciaország és Olaszország) érhető el az Aegon legújabb sípálya-biztosítása, amely akkor fizet, ha az utazó által megadott sírégióban a felvonók, fele, harmada vagy száz százaléka zárva tart egy adott napon. Ezekben az esetekben 5, 10 vagy 15 ezer forintot térít a biztosító, szerződésenként egységesen maximum 40 ezer forintot.

Ez a megoldás nem csupán enyhít ezen a kockázaton, de a síelni vágyó a legtöbb esetben a biztosítótól tudja meg, hogy nem működnek a felvonók, hiszen erről a rendszer automatikusan értesül és értesítést küld a biztosítottnak. Amennyiben a szerződéskötés során megadja számlaszámát, a kárösszeg folyósítása automatikus, tehát az élő szerződés esetén sem kárbejelentésre, sem adminisztrációra nincs szükség. A biztosítás csak online köthető meg. A blockchain alapú biztosítás kialakításában és az értékesítésben az Aegon partnere az Insurwiz Kft.

Ez a biztosítás önálló termékként jelenik meg, de ha lesz rá igény, készen állunk arra, hogy beépítsük azt utasbiztosításainkba is. Tapasztalataink szerint a síelők nagyobb arányban kötnek biztosítást, mint az átlagos utazók, ugyanakkor az olcsóbb konstrukciókat kedvelik. Ez a teljesen digitális konstrukció megfelel ezeknek az igényeknek - mondta Bodor Máté, az Aegon Biztosító utasbiztosítási üzletágának vezetője.

A becslések szerint az utasbiztosítási piac Magyarországon mintegy 14 milliárd forintot tesz ki, az Aegon az egyik vezető piaci szereplő, mintegy kétmilliárd forintos utasbiztosítási állományával. A 2019-es síszezonban (azaz az első negyedévben) 44 ezer utasbiztosítást kötöttek az Aegon ügyfelei.