Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap jelentették be, hogy az Aegon Magyarország a jövőben a Vienna Insurance Group tagjaként folytatja munkáját, beleértve ebbe a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát. A tranzakció a Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban működő leányvállalatokat érinti. Az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyását követően valósul meg, várhatóan 2021 második felében.

Az ügyfeleknek nincs teendőjük

"Ügyfeleink változatlan kiszolgálásban részesülnek, az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek. A tulajdonos személyének változása nem érinti az ügyfélkiszolgálási folyamatainkat, a minőségi követelményeinket és a partnerszerződéseinket sem. Az ügyfeleknek és a szerződéses partnereinknek a tulajdonváltás miatt tehát nincs semmi teendőjük." - hangsúlyozta Zatykó Péter a társaság vezérigazgatója.

"Az ilyen tranzakciók egyik iparágban, például a bankok- vagy a közüzemi szolgáltatók esetében sem befolyásolják semmilyen módon az igénybe vehető szolgáltatások körét és az ügyfelek kiszolgálását. Ahogy a pénzintézetek adásvétele esetében változatlan a számlavezetés és a betétek kezelése, csak a név változik. Ez történik most is: az Aegon biztosításai ugyanúgy fizetnek, ahogyan eddig, új biztosításokat a megszokott ügyintézőnél lehet kötni, a megtakarítások érvényesek, mindössze, várhatóan 2021 második felében, a név változik meg" - tette hozzá a társaság első embere.

A kárrendezés is változatlanul folyik

Az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében nincs változás. Elkötelezettségünk az ügyfeleink iránt változatlan. A hatósági engedélyezés megtörténtéig az Aegon neve sem változik. A hatósági engedélyezést és a tulajdonosváltozás megtörténtét követően valamennyi szerződés változatlan feltételekkel marad érvényben, de már az új tulajdonos márkaneve alatt teljesíti majd szolgáltatásait a társaság.

Az Aegon az ügyfeleit a lehető legkorábban tájékoztatta, ahogy a nemzetközi tőzsdei szabályok erre lehetőséget biztosítottak. A tulajdonosváltozás folyamatáról is folyamatosan tájékoztatni fogjuk az ügyfeleinket és partnereinket. A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) 30 országban van jelen, a régió legnagyobb biztosítási csoportjaként kimagasló színvonalú szolgáltatást kínál. Magyarországon a VIG az Union Biztosító révén van jelen.