Aggódnak a levélszavazatokért: nyomás alatt az amerikai posta

Washington szövetségi bírója elrendelte a USPS, vagyis az Egyesült Államok postaszolgálatának felügyelői számára, hogy több mint két tucat levélfeldolgozó üzemet söpörjenek ki. Ennek célja, hogy a levélben beérkező szavazólapokat azonnali ki lehessen küldeni és ne legyen késlekedés - írja az apnews.com.
K. Kiss Gergely, 2020. november 3. kedd, 22:59
Fotó: Getty Images

A rendelet alapján olyan levélfeldolgozókat is kiüríittetnek, amelyek a jelenlegi ingaállamok egyes területeit fedik le: így Pennsylvania fővárosa Philadelphia, a michigani Detroit, Georgia fővárosa Atlanta, Dél-Florida és Wisconsin egyes részeinek postai kiszolgálásáért felelnek. A határozat célja, hogy a választások során ne történjenek országos szintű kézbesítési késedelmek és a posta képes legyen időben leadni a szavazólapokat.

A portál szerint aggodalomra ad okot, hogy a postaszolgálat egyáltalán képes-e arra, hogy kezelje a levélküldemények megugrását, miután a USPS új vezetője, Louis DeJoy, - aki a Republikánus Párt egyik jelentősebb magánadományozója - olyan szervezeti változások sorozatát hajtotta végre, amelyek idén nyáron országszerte késleltették a postai küldemények kézbesítését.

A kézbesítési idők azóta visszaálltak a megszokott szintre, ám folyamatosan az ügynökség belső céljai alatt maradtak, amelyek alapján az első osztályú levelek több mint 95 százalékát öt napon belül kellene kézbesíteni. Egyes ingaállamokban pedig a mérések súlyos elmaradásokat tükröztek.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK