Az Air France sztrájkja rontott a cégcsoport eredményén

Romlott az Air France-KLM csoport pénzügyi eredménye az első fél évben az előző évihez képest, a veszteségek egy részéért az Air France sztrájkja tehető felelőssé - írja az MTI a cég honlapján közzétett eredmény-kimutatásból.
Szász Péter, 2019. július 31. szerda, 17:40
Fotó: Pixabay

A cég a január-júniusi időszakban 4,9 százalékkal 13 milliárd euróra növelte árbevételét, a kiadások viszont 6,5 százalékkal emelkedtek és 11,4 milliárd eurót tettek ki.

Amortizációval együtt az üzemi eredmény 97 millió euró nyereséget mutatott, ez 57,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől, az adózott eredmény 50 százalékkal csökkent és 239 millió eurós veszteséget mutatott a június 30-ával végződött időszak végén.

A légitársaságok közül az Air France 113 milliós veszteséget halmozott fel üzemi szinten, 31 százalékkal többet, mint egy évvel korábban mivel a légitársaság dolgozóinak sztrájkja 260 millió eurós kiesést jelentett. A KLM bár jelentősen 47 százalékkal kisebb eredményt ért el, de üzemi szinten továbbra is nyereséges, 202 millió eurós plusszal zárta az első pénzügyi fél évet.

HOZZÁSZÓLÁSOK