Az 1946-ban alapított Aldi két különálló globális üzletlánc közös márkája. A hálózatot 1960-ban osztották két csoportra, ezek később Aldi Nord és Aldi Süd néven lettek ismertek. Heussinger 2011 óta vezette az Aldi Nord céget.

A menedzser távozása után eddigi helyettesét Torsten Hufnagelt nevezte ki a társaság élére az igazgatótanács - legalábbis addig, amíg nem lesz újabb döntés adta hírül német források alapján a Xinhua hírügynökség..

Az Aldi Nord növekedési volumene egyébként elmaradt a várakozásoktól: 2018 első félévében az élelmiszerek értékesítése 0,2 százalékkal esett vissza, miközben testvérvállalata az Aldi Süd 3,3 százalékkal növelte forgalmát.

Tavaly nyár óta az Aldi Nord egységeket "Aniko" projektnév alatt korszerűsítik, ezzel a Németországban lévő, összesen mintegy 2 300 áruházuk modern megjelenést kap. A projekt keretében bővítik a biotermék-családokat, valamint a frissáruk - például hús és hal - választékát.

A német dpa hírügynökség szerint Heussingert, a családi kézben lévő cég tulajdonosai amiatt hibáztatták, hogy a modernizációs programot nem elég gyorsan hajtják végre. A társaság három alapítvány kezében van, amelyeket az alapító Albrecht-testvérek örökösei irányítanak. Heussinger szerint a Jakobus Alapítványnál - a három alapítvány egyikénél- , rendült meg a bizalom iránta. Az Aldi nem kommentálta a lépést.

Az Aldi Nordnak mintegy 2500 nyugat-, észak- és kelet-németországi üzlete mellett mellett Dániában, Franciaországban, a Benelux államokban, Portugáliában, Spanyolországban és Lengyelországban tart fent boltokat. Az Aldi Süd 1600 nyugat- és dél-németországi üzlete mellett Írországban, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Svájcban, Ausztráliában, Kínában, Olaszországban, Ausztriában és Szlovéniában működtet egységeket. Az Egyesült Államokban ugyanakkor az Aldi mindkét ága jelen van.

Képünk forrása: Shutterstock