Alice kiütötte az Avatart

Az Alice Csodaországban 3D-s változata nagyobb mozisiker a rekorddöntögető Avatarnál.
NAPI, 2010. március 9. kedd, 08:47
Fotó:

Az amerikaiak sűrű, tömött sorokban özönlenek a mozikba, hogy megnézzék az Alice Csodaországban új, háromdimenziós változatát - írja a CNN Money a hét végi bevételi adatokat taglalva. A Johnny Depp és a Mia Wasikowska főszereplésével készült filmet pénteken 4000 település 7400 mozijában kezdték vetíteni, és a fanyalgó kritika ellenére becslések szerint péntektől vasárnapig 116,3 millió dollárt hozott a gyártóknak és a forgalmazóknak.

Ez a valaha elért legnagyobb márciusi első hét végi bevétel. Alice szabályosan kiütötte az Avatart, amely decemberben "mindössze" 77 millió dollárral nyitott, ami akkor rekordnak számított a 3D-s filmek összehasonlításában. Emellett a szakértők is beleszaladtak egy nagy blamába, miután alaposan alábecsülték Alice és barátai képességét: a BoxOfficeGuru.com - nem igazán nevéhez méltóan - mindössze 70 milliós első hét végi bevételt jósolt.

Az Alice Csodaországban az amerikai mozitörténet hatodik legnagyobb nyitóbevételét hozó film, ezen belül a filmértékesítés csúcsának számító májust, július és novembert figyelmen kívül hagyva a legnagyobb összeget termelte.

A moziguruk felsülésük ellenére most egy újabb jóslattal próbálkoznak: eszerint a teljes bevételt tekintve az Alice nem fogja lehagyni az összesen 2,5 milliárd dollár jegyárbevételt - a mozitörténet legnagyobb forgalmát - elérő Avatart. Az utóbbi filmnek ugyanis sokat segített, hogy karácsony előtt került a mozivásznakra, így az érdeklődőknek bőven volt idejük az ünnepek alatt megnézni a filmet.

Ugyanakkor az újabb sikerfilm tovább pörgeti a kialakulóban lévő 3D-mániát, felülhet erre a hullámra például a következő háromdimenziós eposz, a Titánok harca is. Ezt a filmet a következő hónapban mutatják be az USA-ban.

HOZZÁSZÓLÁSOK