Tim Burton a jelek szerint munkássága legsikeresebb filmjét tette le az asztalra a Lewis Caroll regénye alapján készült adaptációval. A Johnny Depp főszereplésével készült Alíz csodaországban második hete listavezető az Egyesült Államokban, s eddig 206,5 millió dolláros bevételt hozott.


Burton, aki az elmúlt két évtizedben szinte minden filmjének főszerepére Deppet kérte fel korábban a 2005-ös Charlie és a csokigyárral vitte a prímet, ami összesen kevesebbet hozott a konyhájára (206,5 millió dollárt) mint az Alíz vetítése második hetében. A mozi sikere a Hollywood.com szerint nem kis részben a 3D-s technika alkalmazásának, illetve az IMAX mozik magas látogatottságának köszönhető.


A filmes portál szerint az Egyesült Államokban a mozik bevételeinek mára 13 százalékát adják az IMAX mozik, amelyek az összes terem mindössze 2 százalékát teszik ki.


A hét második legnézettebb filmje a mozikban most debütáló Green Zone (Paul Greengrass rendezése), míg a dobogó harmadik fokára a szintén a héten először vetített Túl jó nő a csajom került fel.