Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy lengyel startup vállalkozás és egy japán tudós olyan szerrel állt elő, amely kezeli az alkoholmérgezést - adta hírül a Rzeczpospolita.

A Nomi Biotech Corp.-ot tavaly alapította Marcin Jaskula és Michal Zukowski, illetve japán partnerük, Kohei Yagi. A céghez gyorsan csatlakozott egy lengyel kutató is, Jakub Urbanski.

Az új vállalkozás célja, hogy eszközöket adjon a modern élelmiszeripar ismert gyengéi, illetve a mai életmódból fakadó egyes ártalmak ellen, például az esetenként túlzott alkoholfogyasztás, illetve cukorfogyasztás ellen. Ennek érdekében gyógyhatású szereket, élelmiszer-kiegészítőket akarnak fejleszteni. Bár a poznani startup új piaci szereplő, már számos termékkel állt elő, például az Alcorythm készítménnyel, amely a májat védi alkoholmérgezéskor.

Munkájukat támogatja a Nemzeti vizsgálatok és fejlesztések központja is, amelytől eddig egymillió zlotyt (75 millió forint) kaptak. Emellett magánbefektetőket is vonz a cég, amely megcélozta az üdítőital-piacot. Ezen azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy ellensúlyozzák az édes üdítőkön keresztül az emberi szervezetbe jutó túlzott cukorbevitelt. Fel akarják venni a harcot a cukorbetegséggel és az elhízással is.