Állami nyomás nehezedett a Citire

Az amerikai pénzügyi hatóságok közvetlen nyomást gyakoroltak a Citigroupra, hogy az nevezzen ki új pénzügyi vezetőt Ned Kelly helyére - értesült a Financial Times.
NAPI, 2009. augusztus 19. szerda, 19:51

A pénzügyi-gazdasági lap részleteket is idéz az állítólagos titkos megállapodásból, amely június végén köttetett a jegybank (Federal Reserve) a betétbiztosító (FDIC) és a számvevő hivatal (OCC) között. Ebben a valaha a világ legnagyobb bankja azt közölte, hogy fontolgatja a vezető október előtti eltávolítását. Az FT szerint Kelly értesülvén az egyezségről júliusban felajánlotta lemondását. A társaság júliusban aztán be is jelentette eddigi legnagyobb menedzsment-átalakítási terveit, amelynek részeként Ned Kelly helyét John Gerspach vette át.

Ned Kelly alelnökként a vállalati stratégiáért és a cég akvizíciós aktivitásáért felelt a pénzintézetnél. A Citigroup tavaly 45 milliárd dolláros tőkeinjekcióra kényszerült adófizetői dollárokból, a kormány pedig 34 százalékos részesedést szerzett a pénzintézetben. A Citigroup nem kommentálta a Financial Times értesülését.

HOZZÁSZÓLÁSOK