A német biztosítótársaság adózott eredménye 1,7 milliárd euróra emelkedett a decemberrel véget ért három hónapban, az egy évvel korábbi 1,4 milliárd euróról.

A cég 2018-ban történetének legnagyobb, 11,5 milliárd eurós működési eredményét érte el, ez a korábban megcélzott tartomány - 11,1 milliárd euró, plusz-mínusz 500 millió eurós sáv - felső értékéhez közelít, 3,7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 11,09 milliárd eurót. Az idei évre a 11,5 milliárd euró plusz-mínusz 500 millió eurós tartományba várják a működési eredményt az MTI híre szerint.

Az Allianz jórészt ingatlan- és balesetbiztosítási üzletágának tudta be működési eredményének rekordját, amelyhez a költséghatékonyság növelése és a természeti katasztrófákból eredő kárigények csökkenése is hozzájárult. A részvényesekre jutó nyereség tavaly 9,7 százalékkal 6,8 milliárd euróra emelkedett, bevétele pedig 3,5 százalékkal 130,6 milliárd euróra bővült.

Az egészséges és változatos üzletvitel biztosítja, hogy az idei évben újra erős pénzügyi évet zárjunk - jelentette ki a vállalat pénzügyi vezetője, Giulio Terzariol közleményében.

Az Allianz a teljes biztosítási szektorhoz hasonlóan azt követően talált újra magára, hogy 2017-ben minden idők legnagyobb veszteségeit szenvedte el az Észak-Amerikában pusztító hurrikánok, tűzvészek és földrengések után.

Az Allianz részvényeit péntek délben 1,52 százalékos pluszban, 187 eurón jegyezték a frankfurti tőzsdén.