Megvádolták az Amazont, hogy a dolgozói nem tartanak kellő távolságot egymástól

Csak az alapvető fontosságú termékeket szállíthatja ki mostantól Franciaországban az Amazon egy bírósági döntés nyomán - írja az Euronews.
Szász Péter, 2020. április 16. csütörtök, 15:02
Fotó: Shutterstock

Az amerikai online óriáscég francia leányvállalatát annak legnagyobb szakszervezete vitte bíróság elé, mondván, a járvány idején egymáshoz veszélyes közelségben dolgoztatja a munkavállalókat. A döntés értelmében felül kell vizsgálni, hogy a gyakorlat mennyire teszi ki a munkásokat a fertőzésnek - olvasható a portálon.

Az Amazon közleményében úgy értelmezte a határozatot, hogy annak következtében kénytelen lehet bezárni franciaországi elosztóközpontjait. A vállalatnak februárban 6 500 állandó és 3 600 részidős alkalmazottja volt hat franciaországi telephelyen. A cég szerint ők minden biztonsági előírást betartanak. A döntés értelmében egy hónapjuk van arra, hogy ezt bebizonyítsák.

A járvány kitörése óta az Amazon már öt figyelmeztetést kapott a francia munkavédelmi felügyelettől, három esetében már megtette a megfelelő lépéseket. Az Amazon és a hasonló online kiskereskedők továbbra is szállítanak házhoz máshol jelenleg nem kapható termékeket és folyamatosan vesznek fel új munkaerőt.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK