Elárasztja az Amazon Lengyelországot

Újabb logisztikai központot épít az Amazon Lengyelországban, amelyben 240 ezer forintnak megfelelő bruttó keresetet ajánlanak majd a dolgozóknak.
Barabás Júlia, 2019. július 19. péntek, 06:40
Fotó: Reuters

Az Amazon logisztikai központot épít Alsó-Sziléziában, Okmianaban és ezzel 1000 új munkahelyet teremt - adta hírül a gazeta.pl portál.

A központot 18 hónap alatt akarják felépíteni, több mint 60 ezer négyzetméteres területen. A dolgozók óránként bruttó 20 zlotyt (1500 forint) kapnak majd, így amennyiben heti 40 órát számolunk, minimum 3200 zlotyra (240 ezer forint) számíthatnak havonta bruttóban. Ez azonban csak az alapfizetés, ezenfelül fizetéskiegészítő csomagot ajánlanak. Például ingyenes szállítást a munkahelyre és vissza, magánorvosi ellátást, életbiztosítást és egy továbbképzési programot, amelynek tandíját 95 százalékban a cég fizeti.

Az Amazon már keres bizonyos beosztásokba dolgozókat, menedzsereket, mérnököket, komputeres szakembereket és az emberi erőforrásokkal foglalkozó alkalmazottakat. A vállalat 2014 óta van jelen Lengyelországban, eddig öt e-kereskedelmi logisztikai központot épített Poznanban, Sosnowiecben, Kolbaskowában Szczecin mellett és Wroclawban.

HOZZÁSZÓLÁSOK