Amerikai óriásokra figyel a piac

Szerdán Amerikában több negyedéves jelentést várnak: pénzintézetekkel, kereskedelemmel, gyógyszergyárakkal és italmárkákkal kapcsolatos számok miatt izgulhatnak a tengerentúli befektetők - áll a Reuters összeállításában.
NAPI, 2009. július 22. szerda, 09:30
Fotó:

A bankok közül a Morgan Stanley második negyedéves adatai biztos, hogy nagy mínuszt fognak mutatni, mivel a kormányzati segítségben részesült pénzintézet 892 millió dollárt fizetett vissza az előző három hónapban.

A Wells Fargo & Co várhatóan alacsonyabb egy részvényre jutó profitról fog beszámolni, bár előreláthatólag az eredményt feljebb fogja tornázni a jelzáloghitelezési üzletáguk.

A Bank of New Yorknál is alacsonyabb nyereségre számítanak - a Morgan Stanleyhez hasonlóan itt is az állami visszafizetések fogják lehúzni a mutatókat.

A gyógyszergyártó Pfizer eredményeit a keresletcsökkenés helyezi nyomás alá, az internetes kereskedelemmel foglalkozó EBay azonban várhatóan erősíteni fog köszönhetően a gyenge dollárnak, ugyanis forgalmuk nagy részét nem Amerikában bonyolítják.

A PepsiCo-nál nagy változásokra számítanak a befektetők, miután a Pepsi Bottling Group visszaszerzésére irányuló tervek kútba estek, ugyanis a korábbi anyavállalat kevesellte a részvényeire tett ajánlatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK