Árbevétel-csökkenés az Antenna-vevőnél

Éves összehasonlításban több mint a kétszeresére, 269 millióról 596 millió frankra (383 millió euró) nőtt a második negyedévben a legnagyobb svájci távközlési szolgáltató, a Swisscom AG nettó nyeresége.
NAPI, 2005. augusztus 11. csütörtök, 07:05
Fotó:

A NAPI Gazdaság cikke

Az összképhez azonban hozzátartozik, hogy a tavalyi eredményt lerontotta egy 246 millió eurós egyszeri tétel. Bár a mostani profit 102 millió frankkal meghaladja a piaci várakozást, az elemzők nincsenek elragadtatva a 66 százalékban állami tulajdonú vállalat teljesítményétől, mivel a legutóbbi negyedévben is folytatódott a 2002 óta tartó árbevétel-csökkenés: a forgalom ezúttal 1,7 százalékkal, 2,47 milliárd frankra gyengült.

Akárcsak a többi nagy európai távközlési csoportnál, a Swisscomnál is a vezetékes szolgáltatásból származó árbevétel zsugorodása okozza a legnagyobb gondot, ám a svájci cég - riválisaitól eltérően - nem tudja ellensúlyozni ezt más üzletágak erősítésével. A második negyedévben a vezetékes forgalom 2,7 százalékkal, 61 millió frankkal csökkent, miközben a mobilrészleg bevétele csak 1 százalékkal, 18 millió frankkal nőtt. A Swisscomot újabban a Cablecom kábeltévés cég is fenyegeti, amely tavaly indította be távközlési szolgáltatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK