Árzuhanás jöhet a Media Marktban és a Saturnban

Veszteséges volt a Media Markt és a Saturn fogyasztói elektronikai áruházláncok második negyedéves tevékenysége, a bajt költség- és árcsökkentéssel orvosolhatják.
NAPI, 2011. július 26. kedd, 11:29
Fotó:

A német Metro AG bejelentése szerint 44 millió euró üzemi veszteséggel zárta a második negyedévet a vállalat háztartási elektronikai cikkeket forgalmazó divíziója, a Media-Saturn. Elsősorban Németországban zuhantak a Media Markt és a Saturn áruházakat magában foglaló részleg eladásai az egy évvel korábbihoz képest. A veszteséggel szemben tavaly ilyenkor a divízió 41 millió euró nyereséget ért el az adózás és rendkívüli tételek elszámolása előtt. A teljesítmény romlására válaszul a Media-Saturn módosítja stratégiáját: sokkal jobban odafigyelnek az árakra és a költségekre - írja közleményében Horst Norberg, a divízió vezérigazgatója.

A részleg októbertől indítja el a Saturn internetes áruházát és januártól a Media Markt termékeit is meg lehet majd vásárolni a bolthálózat online portálján. A vezetőség azt tervezi, hogy 2015-ben már ötmilliárd euró bevételt érnek el az elektronikus értékesítéssel. E cél elérése érdekében a Media-Saturn további akvizíciókat is végre fog hajtani - márciusban vették meg a Redcoon online kiskereskedőt.

A Metro megerősítette éves előrejelzését, amely szerint a rendkívüli kiadások beszámítása nélkül számolt profit tíz százalékkal, 2,42 milliárd euróra nőhet az egy évvel korábbihoz képest. A Media-Saturn üzemi eredménye a költségcsökkentéseknek köszönhetően javulni fog a második félévben. A cég részvényei drágultak, mivel a befektetők számítottak a szórakoztató elektronikai divízió rossz teljesítményére, s ezért inkább az előrejelzésre figyeltek.

HOZZÁSZÓLÁSOK