Átalakul az Erste vezetősége, új igazgató Magyarországon

Átalakítják az Erste Csoport igazgatóságát, új kockázati igazgatót neveznek ki Magyarországon - közölte az osztrák bank.
MTI-Eco, 2011. december 15. csütörtök, 12:51
Fotó: Napi.hu

Csökken az Erste Csoport igazgatósági tagjainak száma, a magyarországi és a romániai leányvállalathoz új igazgatósági tagokat nevez ki a holding felügyelőtanácsa - jelentette be a bankcsoport egy csütörtöki bécsi közleményben.

Az Erste Bank Hungary nyár óta betöltetlen kockázatkezelésért felelős igazgatósági tagjának pozíciójába Bernhard Spaltot, az Erste Csoport eddigi kockázatkezelésért felelős igazgatósági tagját nevezik ki. Spalt megbízatása február 1-től érvényes.

A Banca Comerciala Romana lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagjává március 31-i hatállyal Martin Skopeket, az Erste Csoport eddigi lakossági üzletágért felelős igazgatóját nevezik ki.

A holding igazgatótanácsa tagjainak száma a kinevezésekkel hétről öt főre csökken. A megbízásokat az egyes helyi felügyelőtanácsoknak is jóvá kell hagyniuk.

A felügyelőtanács 2017-ig meghosszabbította a holding többi igazgatótanácsi tagja és Andreas Treichl vezérigazgató megbízatását. A jelenlegi megbízások 2012 közepéig szólnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

GregoriusMagnus, 2011.12.15 14:07

Ezt is megéltük... Gondolom most már nem takarózik a kedves volt igazgató azzal, hogy nekik nincs közük az osztrák anyavállalathoz, és az ottani intézkedésekhez. :) Hiszen csak elért a kezük ide valamilyen oknál fogva. Éppen ideje volt felszámolni a dilettanizmust.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html