Athén jó úton jár

Görögország jó úton halad a IMF-EU segélycsomag kapcsán előírt gazdasági reformintézkedések teljesítésében - állapította meg az EU, az IMF és az ECB Athénban tartózkodó közös ellenőrző küldöttsége.
MTI-Eco, 2010. június 17. csütörtök, 15:50
Fotó:

A szakértők első olvasatban megállapították, hogy Athén szoros ellenőrzése alá vonta a költségvetési kiadásokat és a hiány a május végén jelzettnél alacsonyabb is lehet.

A küldöttség a mostani alkalommal nem végzett részletes ellenőrzést, de a lefolytatott tárgyalások alapján meggyőződhetett arról, hogy a program végrehajtása a megállapodásoknak megfelelően zajlik - írja az EU, az IMF és az ECB közös közleménye.

A fiskális helyzet kedvezően alakul, a költségvetés bevételei közel megfelelnek a várakozásoknak, a kiadások felett pedig szoros ellenőrzést gyakorol a kormány - áll a dokumentumban.

A szakértői delegáció június 14. és 17. között tartózkodik Athénban a 3 éves 110 milliárd eurós segélycsomagban lefektetett feltételek teljesítésének ellenőrzése céljából. Részletes felülvizsgálatra július végén kerül sor.

HOZZÁSZÓLÁSOK