Átszervez az OTP Horvátországban

Miután az OTP megvásárolta a Banco Popolare horvát leánybankját és összevonta horvát leányvállalatával, az üzleti folyamatok optimalizálása miatt 134 alkalmazott elbocsátását tervezi – közölte az OTP banka dd - Hrvatska.
MTI-Eco, 2015. február 18. szerda, 13:57
Fotó: Napi.hu

Az olasz Banko Popolare horvát leánybankját hét hónap előkészítés után az OTP sikeresen integrálta tavaly decemberben. A hálózat akvizíciója következtében az OTP horvátországi fiókjainak száma 97-ről 112-re nőtt.

Az OTP-nek 1125 alkalmazottja van Horvátországban, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban volt. Az elbocsátásokra az összevonások miatt van szükség az adminisztrációs területen és a bezárt bankfiókoknál.

A bank igyekezett közös megegyezéssel és magas végkielégítéssel elbocsátani alkalmazottait, olyan feltételek mellett, amelyek Horvátországban nem megszokottak.

A horvát média beszámolt arról, hogy az OTP az olasz Banko Popolare horvát leánybankját 106 millió kunáért (mintegy 4,5 milliárd forint) vásárolta meg. Az OTP-ben 2014-re 33 millió kuna (1,5 milliárd forint) nyereségre számítanak, de a rendkívüli tételek jelentős eredményhatásának köszönhetően ez akár 155 millió kunára is nőhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK