Másfél éves GDP-t pakol át Németországba egy bank a brexit miatt

A JPMorgan összesen 200 milliárd eurónak megfelelő összeget rak át az Egyesült Királyságból németországi érdekeltségébe. Ezzel egy csapásra nagy szereplő lesz a német piacon, az alkalmazottak egy jó része is a kontinensre költözhet.
Lovas-Romváry András, 2020. szeptember 23. szerda, 15:28
Fotó: Reuters - A kép illusztráció.

A JPMorgan összesen mintegy 200 milliárd eurónak megfelelő összeget mozgat át németországi leányvállalatába az Egyesült Királyságból a brexit miatt - írja az ügyhöz közelálló forrásaira a Bloomberg.

A magyar GDP mintegy másfélszeresét kitevő összeg áttelepítése után a JPMorgan német bankja egy csapásra a hatodik legnagyobb bank lesz mérlegfőösszeg alapján a legnagyobb európai gazdaság piacán.

Az óriásbank az eszközök átadását a frankfurti cégnek az év végéig tervezi befejezni. A JPMorgan nem kívánta kommentálni a hírügynökség értesüléseit.

A 200 milliárd euró a JPMorgan-csoport teljes mérlegfőösszegének kevesebb, mint 10 százalékát teszi ki, ugyanakkor ez fele akkora összeg, mint amekkora az összes külföldi bank eszközállománya Németországban a Bundesbank statisztikái szerint.

A JPMorgan lépése jól illeszkedik a sorba, ugyanis az európai tevékenységeiket eddig Londonból irányító nemzetközi bankok sorra települnek át az Európai Unió országaiba, hogy az Egyesült Királyság év végi kilépése után is folytatni tudják összes tevékenységüket az EU területén. Attól tartanak ugyanis, hogy ha brit kilépés rendezetlen keretek között valósulna meg, akkor erre már nem lesznek képesek.

A bank állítólag a múlt héten felkérte 200 alkalmazottját, ha tehetik, költözzenek át európai nagyvárosokba, Párizsba, Frankfurtba, Milánóba és Madridba. Ugyanakkor a költözés nem feltétlenül csak a brexitnek tudható be, a JPMorgan ugyanis már korábban közölte, hogy jelentősen növelni szeretné német leányának piaci részesedését a befektetési banki, vállalati hitelezés és a vagyonkezelés területén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.09.24 17:44

na4, hol vagy!
magyarázni kell a kvarcot! go borisz! longlivethequeen!
rámutatni, hogy a jpm liberális bank és soros a főrészvényese!
gyere, mert a te zsák krumplid is szifilisesz lesz, mint a stricié, aki nemrég sokáig küszködött a ctrl+c/ctrl+v kombinációján (spoiler: nem is sikerült neki...), aztán majd árulhatod töredék áron a penny parkolójában...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.09.24 16:51

London, mint a világ egyik vezető pénzügyi központja ?

Game Over....XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html