Megrohamozták az ausztrálok a cél nélküli repülőjáratot

Tíz perc alatt elfogyott minden jegy a Qantas légitársaság különleges járatára, amely 7 óra alatt repül körbe Ausztrália ikonikus látványosságai felett. Repülés, de célállomás nincsen.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 18. péntek, 17:47
Fotó: Napi.hu

"Valószínűleg ez a Qantas történetének leggyorsabban betelt járata" - mondta a légitársaság szóvivője pénteken a 168óra beszámolója szerint.

A Great Southern Land nevet viselő panorámajárat Sydneyből indul útnak október 10-én, az utazáshoz "nincs szükség se útlevélre, se karanténra".

A Boeing 787-as Dreamliner alacsonyan repül el például az Urulu, a Nagy-korallzátony és a sydneyi kikötő felett, mielőtt landol ugyanott, ahonnan felszállt.

A turistaosztályra szóló jegyek ára 780 ausztrál dollár (173 ezer forint) körül mozog, a business class ára 3787 ausztrál dollárnál (841 ezer forintnál) kezdődik.

"Tudtuk, hogy népszerű lesz a járat, de nem számítottunk rá, hogy 10 perc alatt minden elkel. Az embereknek nyilvánvalóan hiányzik a repülés élménye. Ha van rá igény, biztosan indítunk több ilyen panorámajáratot, amíg arra várunk, hogy megnyíljanak a határok" - közölte a Qantas.

A légitársaságra hatalmas csapást mért a koronavírus-járvány. Az elmúlt 12 hónap bevétele 20,6 százalékkal esett vissza, ami 4 milliárd ausztrál dollárnak felel meg.

A Qantas Group vezetője, Alan Joyce elmondta, az év második fele a legkeményebb körülmények között zajlik, amelyeket a légitársaság 100 éves történelme során valaha megtapasztalt.

HOZZÁSZÓLÁSOK