Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legtöbb gyártó sorra hozza ki az új és a korábbinál nagyobb hatótávolságú villanyautóit, ám egyelőre még a legolcsóbbak - forintban - 6-10 millió szintről indulnak. A következő időszakban bővül a paletta, ennek eredményeként olcsóbb villanyautók is piacra léphetnek.

Ezek közé tartozik a Microlino, amely 2019-ben lesz kapható az európai piacon. A kétüléses miniautót 12-13 ezer euróért (3,8-4,2 millió forintos) adják majd. A német autóklub, az ADAC 2019-ben megjelenő villanyautókat bemutató listáján a Microlino ezzel az árral a legolcsóbb modell.

A Totalcar korábban azt írta az autóról, hogy az - egykori BMW Isettához hasonló - Microlino 120 kilométeres hatótávot és 90 km/h-s végsebességet, kétszemélyes utasteret és 300 literes csomagtartót ígér. Pluszpénzért pedig 215 kilométert megtételére elegendő akkumulátorcsomagot kaphatnak a vevők. A lap szerint még kérdéses, hogy a Microlino végül nyereséget hoz-e - elsősorban a Volkswagen nagyszabású villanyautós tervei miatt -, de legalább úton van arrafelé, hogy erre a kérdésre választ adjon.

Címlapkép: Csikós Zsolt / Totalcar