Autóeladás helyett előfizetéssel próbálkozik a Ford

Az autóvásárlás a lehető legrosszabb befektetések egyike: a megvásárolt termék sokáig csak értéktelenebb lesz a használattól, rengeteg kötelezettséggel jár. A világ legnagyobb autógyártója egyelőre tesztjelleggel arra próbálja rávenni az autósokat, hogy hosszútávon béreljenek ki tőlük egy autót, a kötelezettségeket pedig ők vállalják.
Szabó Dániel, 2018. február 12. hétfő, 18:32
Fotó: Napi.hu

Érdekes tesztet folytat a Ford: a jelenleg csak San Francisco környékén elérhető Canvas nevű szolgáltatással kvázi autóelőfizetést kínál a sofőröknek. Amerikai szemmel az átlagár csekély, alig havi 429 dollárért (114 000 forintért) kínál autókat ideiglenes használatra. Az alapcsomaggal 800 kilométert mehetnek az autósok, de ha rááldoznak még havi 30 dollárt (8000 forintot), akkor már 1360 kilométert utazhatnak, de 90 dollárért (23 850 forintért) korlátlan kilométerszámot vásárolhatnak maguknak - írja a PcMag.

Az autópark a Ford Fiestától terjed egészen az Explorer SUV-ig, mindegyik használt, viszont egyik sem idősebb 3 évesnél. Az ár a típustól is függ. Egy Fiesta havi előfizetése 375 dollárnál kezdődik (99 500 forint), de egy C-Max Hybrid akár 650 dollárba (173 ezer forintba) is kerülhet havonta.

A Ford azért vár sokat a Canvastől, mert nem csak egy egyszerű bérlési, vagy lízingcsomagot kínál. A szolgáltatásnak része a garancia, a rendszeres szervizelés és az olyan díjak kezelése, mint a biztosítás vagy a helyi adók. Az előfizetés állását és a kilométerfogyasztás egy weboldalon vagy egy telefonos applikációban is nyomon követhető lesz.

Ráadásul a szolgáltatás üzemeltetői azt ígérik, hogy hosszútávon olcsóbbak lesznek az előfizetések, valamint átvezetik a nem felhasznált kilométerlimitet a következő hónapra. Ha az autót keveset használják a sofőrök, akkor az is lejjebb viheti a szolgáltatás díját.

Kérdés, hogy miután a válság után egyre inkább felpörögnek az újautó-eladások, mennyire lesznek vevők az amerikaiak egy autóelőfizetésre.

A fotó forrása: Ford.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gulyasgyula, 2018.02.13 12:45

GYÁRTSANAK ÚJRA 2000 m3 -is benzin motoros autót mint a Japánok akkor eltudják adni ..Hagyják az 1000 m3 turbós motort a gyerekeknek játékra ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.02.13 08:40

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html