Thoralf Hanschel Wolfsburgból érkezik, ahol a Volkswagen konszern komponensgyártásának gyártástervezési feladatait látta el - közölte az Audi.

A szakember 54 éves, Braunschweigben és a kanadai Waterlooban járt egyetemre, gépészmérnökként diplomázott. Hanschel 1991 óta dolgozik a Volkswagen AG-nál,  2000 óta a motortervezés nemzetközi felépítéséért felelt, beleértve a gyártervezést, a Volkswagen konszernen belül minden márka és régió tervezési feladatait, valamint a folyamatok központi irányítását és standardizálását. majd 2016-ban vette át a konszern komponensgyártásának világszerte átfogó tervezési feladatait.

Hanschel a motorgyártásért felelős igazgatósági tag pozíciót Herbert Steinertől veszi át, aki a jövőben a Volkswagen komponensfejlesztés- és gyártás területén a motor és öntöde vezetését látja el Wolfsburgban.

Az Audi Hungariánál, amely a világ egyik legnagyobb motorgyára, mintegy 6 ezer munkatárs több mint 8,8 ezer motort gyárt naponta a Volkswagen 32 járműgyártó telephelye számára. A vállalat 25 éves története során eddig összesen több mint 34 millió motor készült.

Fotó forrása: Audi Hungaria