A BA közleménye szerint az Air Canada szabadidős légitársaságának járata a nyári csúcsszezonban - júniustól szeptemberig - közlekedik, hétfő és péntek kivételével a hét minden napján. A légitársaság az indulási időpontokon nem változtatott, a gép valamennyi járatnapon délelőtt 10 órára ér Budapestre és délben indul vissza Torontóba.

Az Air Canada Rouge utasainak okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti az utasok várakozási idejét a kanadai érkezéskor. Toronto Pearson repülőterén pedig az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az úgynevezett pre-clearance eljáráson, ami után már gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az országba. Ez az eljárás a magyar, a kanadai és az amerikai hatóságok közötti szoros együttműködés révén jött létre, egyben komoly elismerése a budapesti repülőtér biztonsági színvonalának - hangsúlyozza közleményében a BA.

A járatot az Air Canada Rouge 282 személyes Boeing 767-300ER szélestörzsű repülőgéppel üzemelteti. A járat az Egyesült Államok mellett számos egyéb desztinációra, így a Karib-térségbe, Mexikóba és egész Latin-Amerikába is kínál átszállásoka