Az alacsony árakon akadt fenn a Kyocera eredménye

A félvezető-alkatrészektől a nyomtatókon át a digitális kamerákig terjedő termékpalettával rendelkező Kyocera valószínűleg nem éri el kitűzött céljait a nemsokára befejeződő pénzügyi évében.
Kummer Krisztián, 2003. február 21. péntek, 10:28
Fotó:

A társaság nettó nyeresége az újonnan kiadott közlemény szerint több mint 85 százalékkal eshet vissza a márciusban végződő pénzügyi évben a 2000/2001-es csúcsévhez képest, mivel a K&F költségek növekedése, valamint az elektronikai termékek kiskereskedelmi árának visszaesése elúsztatta a korábbi várakozásokat.

A Kyotó-i cég üzemi nyeresége várhatóan 80 milliárd jen (676 millió dollár) körül alakul majd, szemben az októberben saccolt 85,5 milliárd jenes eredménnyel, igaz ez is 55 százalékos emelkedés az előző évhez képest. A nettó profittal szembeni elvárások 45 milliárd jenre csökkentek a korábbi 50 milliárdról, ám ez is jelentősen meghaladja a tavalyi 31,95 milliárd jent.

A forgalom várhatóan 3 százalékkal 50 000 milliárd jen körül alakul majd, ami három százalékos növekedésnek felel meg. A társaság elnöke, Jaszuo Nisigucsi várakozásai szerint a bevételek a következő üzleti év során 10 százalékkal nőnek majd - írta a Reuters.

HOZZÁSZÓLÁSOK