Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Éjjel-nappal elérhető élelmiszer-automatát tesztel az Aldi Németországban - írja a Retail Deail Europe kiskereskedelmi hírportál és több német lap.

Az ALDImat névre hallgató automatákban 25-40 aldis termék található, főként egy gyors reggeli kellékeit vagy a hétvégi sütögetéshez nélkülözhetetlen termékeket lehet majd beszerezni innen. Az Aldi Süd, amely közvetve - az osztrák Hoferen keresztül - a magyarországi boltok anyavállalata is, új megoldása azoknak kedvezhet, akik a nyitva tartási időn túl, azaz késő este vagy kora reggel éheznek meg. A termékek ugyanannyiba kerülnek mintha azt a boltban vásárolná meg valaki.

Az első ilyen automata a Rajna-vidék-Pfalz tartomány Haßloch településén található Aldi-üzlet mellett van. A boltlánc a cikk szerint egy Instagram-hirdetésben mutatta be először az új szolgáltatást. Többek között húsok, tejtermékek, Nutella, ketchup és feta sajt vásárolható az automatából, fizetni pedig csak kártyával lehet. Az Aldi egyelőre azt teszteli, hogyan tudja a termékeinek egy részét a nyitva tartási időn túl is elérhetővé tenni a vásárlóknak.

Magyarországon kávéautomatákkel versenyeznek

Ugyan kisebb mértékben, de az automaták versenye itthon is elkezdődött, bár a hazai egységek egyelőre kávéautomatákban gondolkodnak.

Az Aldi és a Lidl magyarországi üzletében már régebben megjelentek azok a kávéautomaták, amelyekből frissen őrölt kávébabból körülbelül 200 forintért lehet többféle kávét inni. A kasszáknál vásárolható érmével lehet használni az automatákat. A riválisok nyomába lépett a napokban a Penny Market is: kilenc üzletében jelentek meg a kávés berendezések.