Régi adósságát törlesztette a Vertu, amikor februárban bemutatta első igazán okos telefonját. A nemrég tulajdonost cserélt luxusmárka TI modellje nemcsak hatalmas érintőképernyőjével, de Android operációs rendszerével is kilép a korábbi Vertu készülékek sorából.

Egy TI-tulajdonos már nem kerül kényelmetlen helyzetbe, ha a készülék technikai paramétereiről kell beszélnie, de a kétmagos, 1,7 GHz-es processzornál és a 8 megapixeles fényképezőgépnél jóval izgalmasabb paraméterei is vannak az új Vertunak. A kézzel készült luxusmobil kijelzőjét − a drágább órákéhoz hasonlóan − zafírkristály borítja, a vevők pedig rögtön négy modellváltozat közül választhatnak: a kilencezer euróba kerülő belépőmodell mellett van 12 ezer eurós aligátorbőr vagy PVD-bevonatú, illetve 18 ezer eurós arany Vertu TI is.

Mivel a luxustelefonon is ugyanaz az Ice Cream Sandwich operációs rendszer fut, mint a többi androidos készüléken, ezért az ilyen programok telepítésének semmi sem szabhat gátat. Az okos telefon a márka legnagyobb erényének tartott concierge szolgáltatás területén is hozott újat. A TI készülékek tulajdonosai mostantól chatelhetnek is személyi asszisztensükkel, ez a regisztráció után egy évig ingyen jár minden készülékhez. Nagyon kellett a Vertu választékába a TI, ami már a budapesti üzletből is látszik: az Andrássy úton már adtak is el a készülékből, így az idei évre tervezett mintegy 60 darabos értékesítéshez minden bizonnyal jelentős mértékben hozzájárul az új modell.