Az androidos és iPhone telefonokat támadják a hackerek

Azok a mobilbankolást és mobilfizetést használó ügyfelek vannak kitéve a leginkább hackertámadásoknak, akik iPhone-t vagy androidos okostelefont használnak - derül ki a Javelin kutatócég elemzéséből.
portfolio.hu, 2013. január 5. szombat, 10:29
Fotó: Napi.hu

Egy friss kutatás szerint az Android operációs rendszerrel futó okostelefonok egyrészt a széles körű elterjedtségük, másrészt nyílt forráskódú platformjuk miatt vannak kitéve leginkább mobilfizetési visszaéléseknek. Az Egyesült Államok 33 millió iPhone felhasználója is népszerű célpont a kiberbűnözőknél, mivel ők általában nagyobb összegben és gyakrabban vásárolnak mobiljaikkal a többi okostelefon felhasználóhoz képest.

Az Apple termékeit használók összesen 2,7 milliárd dollárt költöttek mobiltelefonos böngészőjükön keresztül, míg alkalmazásokkal 1,8 milliárd dollárt. Az Android felhasználók 2,9 milliárd dollárt fizettek böngészőn, 2,1 milliárdot alkalmazásokon keresztül. Ebből jól látszik, hogy a felhasználók nagyobb arányban használják böngészőiket vásárláshoz, holott az alkalmazások nehezebben támadható felületet jelentenek a hackereknek - hívják fel a figyelmet a kutatók.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK