Az Atos Origin ajánlatot tett a KPMG brit és holland tanácsadórészlegeire

Az Atos Origin SA, Franciaország második legnagyobb számítástechnikai vállalata bejelentette, hogy meg kívánja vásárolni a KPMG International könyvelő- és tanácsadócég Nagy-Britanniában és Hollandiában működő tanácsadó részlegét. Az ügylet 657 millió eurót tesz ki, és a vásárlással olyan ügyfelek is az új tulajdonoshoz kerülnének, mint a Microsoft Corp. - írja a Bloomberg.
Almási Gábor, 2002. június 5. szerda, 13:51

A KPMG azért kényszerül túladni tanácsadórészlegének egyes elemein, mert a jelenlegi szabályozási törekvések az irányba mutatnak, hogy az egyes könyvelőcégek különítsék el a tanácsadó üzletágukat.
A párizsi székhelyű Atos vezérigazgatója, Bernard Bourigeaud szerdán közölte, hogy a vállalat 422 millió eurót fizetne készpénzben, míg 3,66 millió új, részvénnyé alakítható kötvény kibocsátásával kívánják fedezni a vételárból fennmaradó 235 millió eurót.
Az Atos - amely olyan cégeket tudhat ügyfelei között, mint a Renault SA - jóval kedvezőbb körülmények között tudta átvészelni a piacra jellemző visszaesést, mivel sikeresen szerepelt a számítógépes rendszerek kiépítésére és üzemeltetésére kiírt hosszú távra szóló tendereken. A mostani lépéssel az Atos az európai tanácsadói piac egyik legjelentősebb szereplőjévé léphet elő, ami meglehetősen jó kilátásokra ad reményt a cég szempontjából - vélekednek az elemzők.

HOZZÁSZÓLÁSOK