BUX
38926

Az easyJet a mobilpiacra nyomul

A fapados légitársaságként nagy sikert aratott easyJet alapítója bevallotta, hogy tárgyalásokat folytat a Deutsche Telekom mobilszolgáltató leányvállalatával, a T-Mobile-lal egy alacsony költségű mobilhálózat kiépítéséről előbb Nagy-Britanniában, majd számos más európai országban.

Kummer Krisztián, 2005. január 3. hétfő, 14:12

Az easyJet vezetője, Stelios Haji-Ioannou ugyan egyelőre üzleti titokra hivatkozva nem tudott tényeket mondania megbeszélésekről a német Tagesspiegel napilapnak adott interjújában, melyet a CBS Marketwatch idézett, azt azonban elárulta: abból, hogy T-Mobile telefont használ Nagy-Britanniában, ki lehet találni, kivel tárgyalt Németországban. A szigetországban egyelőre nem tudni, mikor indul a szolgáltatás (korábban márciusról szóltak a hírek). Az easyJet már szerződést is kötött a dán TDC-vel, mely a viszonteladási megállapodás értelmében a T-Mobile nagy-britanniai hálózatát használhatja, kizárólag telefonálásra, valamint SMS-ek küldésére és fogadására.

A költségeket úgy tartják alacsony szinten, hogy az előfizetők csak SIM-kártyát kapnak, amely nem jár sem készülékvásárlási kedvezménnyel, sem előfizetési díjjal. A SIM-kártyát az internet útján lehet megrendelni és ugyanígy lehet beszélgetési időt vásárolni. A cég tehát nem üzemeltet drága márkaboltokat.