Az Electrolux megvásárolja a GE háztartásigép-gyártó üzletágát

A svéd Electrolux AB megvásárolja az amerikai General Electric (GE)háztartásigép-gyártó üzletágát - jelentették be a vállalatok hétfőn.
MTI-Eco, 2014. szeptember 8. hétfő, 11:06
Fotó: Napi.hu

A svéd konszern 23,4 milliárd svéd koronát (2,55 milliárd euró) fizet a GE üzletágáért. Az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása esetén az üzlet 2015-ben jöhet létre.

A vásárlás az Electrolux valaha végrehajtott legnagyobb akvizíciója lesz. "A globális szerepkört és piaci súlyt tekintve cégünket egy teljesen új kategóriába emelő stratégiai jelentőségű üzletről van szó" - mondta Keith McLoughlin, az Electroulx elnöke. A GE termékei jól kiegészítik saját márkáikat és megerősítik észak-amerikai piaci jelenlétüket - tett hozzá.

A GE hűtőgépeket, mosógépeket és szárítógépeket gyárt. Forgalmának 90 százalékát az észak-amerikai piacon bonyolítja.

A General Electric a jövőben ipari technológiai üzletágaira kívánja összpontosítani tevékenységét. Ennek jegyében nemrégiben ütötte ki a nyeregből a német Siemens konszernt a francia Alstom megszerzéséért vívott küzdelemben. Mindkét vállalat érdeklődését elsősorban az Alstom energiaipari üzletága keltette fel.

Médiajelentések szerint a Siemens is készül megválni háztartási berendezés üzletágától, amit jelenleg a Bosch vállalattal közös vállalati formában üzemeltet.

HOZZÁSZÓLÁSOK