Az évszázad átejtése zajlik a szomszédban?

A kormány állításával ellentétben, hogy a „Belgrád a vízparton” projekt az évszázad üzlete, az az évszázad átverése - állítja egy belgrádi ellenzéki képviselő.
Barabás T. János, 2015. május 3. vasárnap, 20:05
Fotó: Reuters

Az évszázad átverése a "Belgrád a vízparton" projekt - állítja Balsza Bozovics belgrádi demokrata párti önkormányzati képviselő. A BETA hírügynökség beszámolója szerint a szerb főváros Duna-parti új negyedének létrehozása első lépcsőben 150 millió eurós beruházás, amit a kormány az évszázad beruházásnak és Belgrád megújulása kulcsának tart.

Bozovics azonban kiszámolta, hogy a terv alapján 1,8 millió négyzetméternyi iroda és lakóterület létrehozása 30 év alatt évi 60 ezer négyzetméter megépítését jelenti - ami csupán 6 százaléka annak, amennyi Belgrádban évente létrejön.

Az ellenzéki képviselő szerint felháborító, hogy egy ilyen projekttel a költségvetés összeomlását kockáztatják, és minden szerb adófizető 2054 eurót kell fizessen a beruházónak. Ráadásul az eredeti tervvel ellentétben az Egyesült Arab Emírségek-beli befektető, az Eagle Hills vállalat nem 3,5 milliárd, hanem csak 300 millió eurót költ a projektre - idézte a B92 rádió.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.05.03 23:45

,,,átverés hát ,1992 -ben azt írták nálunk ,hogy hon -kong a balaton közepén hoz létre szigetet,és ide költöznek ....hhahaha ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html