Az ING elbocsátja minden nyolcadik dolgozóját

Az ING, a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató jelentős létszámleépítést tervez, miközben bővíti online banki szolgáltatásait. Az intézkedésektől 900 millió euró megtakarítást vár.
MTI, 2016. október 3. hétfő, 12:45
Fotó: Reuters

Az ING hétfőn azt közölte, hogy 52 ezer munkatársából 7 ezret leépít. Ez a legnagyobb létszámcsökkentés 2009 óta, amikor a nemzetközi pénzügyi válság idején állami mentőövet kapott a bank, amiért cserébe komoly szerkezetátalakítást kellett végrehajtania, és le kellett választania biztosítási üzletágát.

A legtöbb dolgozójától Belgiumban válik meg az ING, 3500 foglalkoztatottját bocsátja el, Hollandiában pedig 2300 fős leépítést hajt végre.

Az ING hétfőn bejelentette azt is, hogy 800 millió eurót költ a következő öt évben Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában és Csehországban az online banki szolgáltatások fejlesztésére.

Az ING a június végével záródott pénzügyi második negyedévében 1,3 milliárd euró adózott eredménnyel zárt, ami csaknem négyszerese az egy évvel korábbinak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2016.10.03 19:02

"Az ING a június végével záródott pénzügyi második negyedévében 1,3 milliárd euró adózott eredménnyel zárt, ami csaknem négyszerese az egy évvel korábbinak."

Kell a leépítés, kevés a haszon!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html