Az Opelt is megcsapta a Brexit szele

A Brexit után bekövetkezett keresletcsökkenés miatt mérsékli a munkaórák számát két németországi üzemében az Opel - jelentette be pénteken az amerikai General Motors (GM) európai leányvállalata.
MTI-Eco, 2016. augusztus 19. péntek, 12:54
Fotó: Marketing

A Corsa és az Insignia modellek iránt a Brexit-szavazást követően csökkenő kereslet miatt az Opel alkalmanként rövidített munkaidőt vezet be rüsselsheimi és eisenachi üzemeiben. A két modell legnagyobb piaca az Egyesült Királyság.

Az Opel tájékoztatása szerint a rövidített munkaidős napok száma a kereslet alakulásától függően változhat. A német Der Spiegel lap a rüsselsheimi üzem esetében az év hátra lévő részében 28 rövidített munkaidős napról értesült.

"Mindenkit foglalkoztat a Brexit ügye, akinek üzleti érdekeltsége van az Egyesült Királyságban. Már a múlt hónapban is jeleztük, hogy nyomot fog hagyni pénzügyi teljesítményünkön, ha a font árfolyama az év hátralévő részében is a mostani szinten marad" - írja a közlemény.

A GM 400 millió dolláros kieséssel számol annak következtében, hogy a Brexit utáni fontgyengülés megdrágítja az Európában gyártott alkatrészek brit importját. A GM ezért költségcsökkentési programot készül bevezetni európai tevékenységeinél a drágulás ellentételezésére.

Európai Opel üzemekből importálja a például a motorokat a Vauxhall (Opel) Astra modelleket gyártó Ellesmere Port-i GM üzem, csakúgy, mint a Vivaro furgonokat gyártó üzem Lutonban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.08.19 22:40

@matyi2010:

Júniusban a Corsából 8837 fogyott (http://www.smmt.co.uk/2016/07/record-six-months-for-new-car-market-but-demand-stabilises-over-second-quarter/)

Ha júliusban 5606, akkor a havi visszaesés 40 %-os.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2016.08.19 13:50

Érdekes, az SMMT szerint (Society of Motor Manufacturers & Traders) 2016 júliusában az Egyesült Királyágban 19 733 Vauxhall-t adtak el, 17%-kal többet mint 2015 júliusában. :)
A Vauxhall Corsából 5606 fogyott, ami 15%-kal több mint tavaly. :)
Persze, ez nem zárja ki, hogy a dealerek rendelései csökkennek.
http://bestsellingcarsblog.com/2016/08/uk-july-2016-vauxhall-astra-and-mercedes-a-class-shoot-up/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html